BISCUIȚI CU CIMBRU ȘI FONDUE - Delaco

Logodelaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt broswer.

BISCUIȚI
CU CIMBRU
ȘI FONDUE

Ingrediente

- 250g făină
- 1 linguriță zahăr brun
- 100 g unt rece
- 240g Delaco Fondue Emmentaler
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură de cimbru uscat (sau proaspăt)
- 200g sana
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- 1 linguriță de susan alb și negru (opțional)

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 230 °C. Amestecați ingredientele uscate într-un bol: făina cu sarea, cimbrul uscat, zahărul brun și praful de copt. Puteți adăuga și un strop de piper proaspăt măcinat, poate și un câțiva fulgi de chilli uscați.

Tăiați untul cubulețe și adăugați-l peste amestecul de făină. Fărâmițați untul și amestecați până ce obțineți un aluat nisipos. Adăugați sana și amestecați cu o furculiță până ce veți avea un aluat omogen. Răsturnați aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină din belșug, formați o bilă din aluat, apoi întindeți-l cu făcălețul până obțineți un dreptunghi cu lățimea de 30cm și lungimea de 35 de cm. Împăturiți apoi aluatul și întindeți din nou până ce veți avea un dreptunghi cu laturile de 25, respectiv 35cm. Decupați apoi biscuiți cu diametrul de 5-6 cm. Puneți-i într-o tavă mare de cuptor (veți avea nevoie de două tăvi sau puteți coace biscuiții pe rând). Bateți bine un ou, ungeți fiecare biscuite cu ou și presărați cimbru uscat, susan negru și alb.

Coaceți biscuiții pentru 10-12 minute sau până ce vor deveni aurii, puteți întoarce tava în cuptor după primele 5-6 minute. Puneți recipientul cu fondue în cuptor conform indicațiilor de pe ambalaj și odată ce are consistența cremoasă scoateți-l din cuptor și adăugați mirodeniile voastre preferate: cimbru, piper, chilli și poate chiar puțin turmeric. Savurați acești minunați biscuiți cu cimbru alături de Delaco Fondue și un pahar de vin. Suprindeți-i pe cei dragi cu acest răsfăț!