PIZZA CU
MOZZARELLA
FRESCA ȘI
PROSCIUTTO
Ingrediente
- 300g făină 000
- ½ linguriță de sare
- 200 ml apă călduță
- 2 linguri ulei de măsline
- o linguriță busuioc uscat
- o linguriță oregano uscat
- 250g mozzarella fresca
- 10 felii de prosciutto
- un plic de drojdie (7g)
- 10 frunze de busuioc proaspăt
- 8-10 linguri de sos de roșii pentru pizza
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 230 °C. Puneți într-un bol făina, apa, drojdia, sarea, uleiul de măsline, oregano și busuiocul uscat și amestecați cu o lingură de lemn până ce aluatul se leagă. Transferați aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, frământați timp de aproximativ 5 minute până ce aluatul devine elastic. Împărțiți aluatul în două și lăsați-l pe blatul de bucătărie timp de 5-10 minute, el va crește puțin.
Întindeți aluatul cu sucitorul pe o suprafață tapetată cu făină. Faceți două blaturi rotunde cu diametrul de aproximativ 25 de cm. Întindeți pe fiecare blat de pizza câte 4-5 linguri de sos de rosii. Tăiați mozarella in felii potrivite și distribuițile pe blaturile de pizza. Coaceți preț de 15-20 de minute sau până ce aluatul a devenit rumen, odată ce le-ați scos din cuptor adăugați feliile de prosciutto și busuiocul proaspăt. Enjoy!