BROWNIE
CU CREMĂ
DE BRÂNZĂ
O rețetă de brownie voluptoasă și foarte ciocolatoaaasă, cu interior dens și înveliș ușor crocant, cu gust intens de ciocolată. Nu poți refuza un asemenea deliciu.
Ingrediente
Aluat:
- 65g făină
- 120g unt (cu peste 80% grăsime)
- 2 ouă
- 100g ciocolată neagră (min. 75% cacao)
- 80g ciocolată cu lapte
- 200g zahăr brut din trestie
- 2 linguri cacao
- ¼ linguriță sare neiodată
- ¼ linguriță esență de mentă
Crema:
- 280g brânză pufoasă
- 90g unt
- 100g zahăr pudră
Ganache:
- 50g ciocolată neagră
- 30ml lapte
Preparare
Pune ciocolata și untul la topit, pe bain marie. După ce s-au topit, lasă puțin să se răcorească și încorporează zahărul, ouăle, unul câte unul și extractul de mentă. Adaugă apoi făina, cacaoa și sarea, omogenizează și lasă de o parte pentru câteva minute. Unge o tavă cu puțin unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt; pune compoziția în tavă, nivelează suprafața, lovește de câteva ori de blatul de bucătărie pentru a elimina bulele de aer și lasă în cuptorul preânvălzit la 180g C pentru 30 de minute.
Mixează foarte bine crema de brânză și untul până obții o cremă fină, iar la final încorporează zahărul pudră. Acoperă cu folie de plastic și pune la frigider pentru 30 de minute.
Pune laptele fierbinte peste ciocolata tăiată în bucăți foarte mici, acoperă și lasă cca 3 minute apoi amestecă până când se topește ciocolata. După ce se răcorește puțin pune glazura într-un sac a poche și lasa-o să se răcească complet. Întinde uniform crema de brânză peste prăjitură, secționeaz-o în bucăți și glazureaz-o cu ganache-ul de ciocolată. Păstrează prăjitura la frigider, într-un recipient închis ermetic astefl încât crema de brânză să nu se înmoaie.
Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete.