CARTOFI DULCI UMPLUȚI CU NĂUT ȘI MOZZARELLA - Delaco

Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt broswer.

CARTOFI DULCI
UMPLUȚI CU NĂUT
ȘI MOZZARELLA

Ne place tare mult năutul, și nu doar în hummus. Îl folosim în salate, curry și facem o shakshuka cu năut delicioasă. Dar ce ziceți de acești cartofi dulci umpluți cu năut, spanac (sau alte frunze verzi) și o mozzarella care se topește deasupra delicios?

Ingrediente

- 2-3 cartofi dulci
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 100g spanac proaspăt (sau alte frunze verzi)
- 1/4 cană iaurt grecesc
- 1 conservă de năut
- 1/4 mozzarella Delaco
- sare și piper
- 60g cremă de brânză

Preparare

Spălăm cartofii dulci, îi tăiem pe jumătate, îi așezăm cu partea tăiată în jos într-o tavă cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade Celsius. (sau până s-au înmuiat și furculița pătrunde în ei)

Topim untul într-o tigaie și călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm spanacul proaspăt și îl călim timp de 2-3 minute.

Când cartofii s-au răcit și îi putem manevra, scobim pulpa moale având grijă să nu rupem coaja. Pasăm pulpa de cartof dulce într-un bol, împreună cu crema de brânză și iaurtul. Adăugăm năutul, spanacul și sare și piper din belșug.

Mie îmi place coaja de la cartofii dulci să fie ușor crocantă, așa că o stropesc cu puțin ulei de măsline și o coc în cuptor singură vreo 5 minute. Dacă nu faceți acest pas, puteți să umpleți direct cartofii cu compoziția obținută.

Presărăm mozzarella răzuită și coacem cartofii umpluți timp de 10-15 minute, până ce brânza este topită delicios.