CARTOFI DULCI
UMPLUȚI CU NĂUT
ȘI MOZZARELLA
Ne place tare mult năutul, și nu doar în hummus. Îl folosim în salate, curry și facem o shakshuka cu năut delicioasă. Dar ce ziceți de acești cartofi dulci umpluți cu năut, spanac (sau alte frunze verzi) și o mozzarella care se topește deasupra delicios?
Ingrediente
- 2-3 cartofi dulci
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 100g spanac proaspăt (sau alte frunze verzi)
- 1/4 cană iaurt grecesc
- 1 conservă de năut
- 1/4 mozzarella Delaco
- sare și piper
- 60g cremă de brânză
Preparare
Spălăm cartofii dulci, îi tăiem pe jumătate, îi așezăm cu partea tăiată în jos într-o tavă cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade Celsius. (sau până s-au înmuiat și furculița pătrunde în ei)
Topim untul într-o tigaie și călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm spanacul proaspăt și îl călim timp de 2-3 minute.
Când cartofii s-au răcit și îi putem manevra, scobim pulpa moale având grijă să nu rupem coaja. Pasăm pulpa de cartof dulce într-un bol, împreună cu crema de brânză și iaurtul. Adăugăm năutul, spanacul și sare și piper din belșug.
Mie îmi place coaja de la cartofii dulci să fie ușor crocantă, așa că o stropesc cu puțin ulei de măsline și o coc în cuptor singură vreo 5 minute. Dacă nu faceți acest pas, puteți să umpleți direct cartofii cu compoziția obținută.
Presărăm mozzarella răzuită și coacem cartofii umpluți timp de 10-15 minute, până ce brânza este topită delicios.