CARTOFI
FRANȚUZEȘTI
CU MOZZARELLA
Cartofi, ouă și un sos delicios de smântână, cu o crustă aurie crocantică de mozzarella topită. Atât de bun și de simplu încât am mai făcut încă o tură și a doua zi. Am folosit cartofi fierți în coajă, ouă fierte tari și mozzarella gourmet de la Delaco.
Ingrediente
- 4 cartofi
- 4 ouă
- 50g unt
- 1 ceapă
- 300g mozzarella Gourmet Delaco
- sare și piper
- 400ml smântână de gătit
Preparare
Se fierb cartofii și ouăle (după cum spuneam, cartofii în coajă, iar ouăle tari).
După ce acestea au fiert se feliază și se așează pe rând într-o tavă tapetată cu unt. Un strat de cartofi fierți, un strat de ouă.
Se așează apoi fășii de ceapă tăiată julienne, se toarnă smântână lichidă astfel încât să intre printre ouă, cartofi și ceapă.
Se acoperă cu felii de mozzarella.
Presărați sare și piper si coaceți la 180 de grade timp de 30 de minute.
Acest fel de mâncare se poate servi atât cald cât și rece.