Logodelaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

CLĂTITE CU
BRÂNZĂ
PUFOASĂ,
CAISE ȘI
LAVANDĂ

Ingrediente

Clătite cu caise:
- 250 g lapte
- 2 ouă
- o linguriță extract de vanilie
- 280 g brânză pufoasă Delaco
- 200 g făină
- o linguriță praf de copt
- 2-3 linguri zahăr de cocos

Pentru siropul de caise și lavandă aveți nevoie de :
- 10 caise micuțe
- 2 linguri de zahăr
- 250-300 ml apă
- o linguriță de lavandă comestibilă

Preparare

Pregătiți compoziția de clătite, bateți ouăle cu laptele și extractul de vanilie. Amestecați făina cu praful de copt. Adăugați zahărul de cocos (are o aromă așa de interesantă) peste amestecul de ouă și lapte. Cerneți făina împreună cu praful de copt și adăugați treptat peste amestecul de lapte și ouă. Omogenizați cu un tel.

Puneți compoziția de clătite deoparte. Într-o tigaie pe foc pregătiți sosul de caise și lavandă, puneți zahărul împreună cu apa și lăsați pe foc mic până ce zahărul s-a topit, apoi mai lăsați 1-2 minute, tăiați caisele în jumătăți sau felii și adăugați-le în siropul de zahăr, adăugați și lavanda și amestecați ușor pentru a nu zdrobi caisele. Țineți pe foc mic preț de 2-3 minute sau până ce caisele au devenit destul de moi, dar au forma aproape intactă.

Ungeți o tigaie pentru clătite cu un strop de ulei, lăsați-o să se încingă apoi puneți compoziția de clătite cu o lingură mare, puneți două clătite deodată. Odată ce încep să facă balonașe întoarceți-le pe partea cealaltă, se vor umfla puțin, mai lăsați-le câteva secunde până se rumenesc și pe partea cealaltă. Serviți-le calde cu brânză pufoasă deasupra și sosul de caise cu lavandă, enjoy!