COVRIGEI CU
MOZZARELLA
Ingrediente
- 1 cană apă călduță
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură drojdie uscată activă
- 1 ou mare, bătut
- 60g unt nesărat la temperatura camerei
- 1 linguriță
- 530g făină
- 6 căni de apă
- 5 linguri de sodă de copt
Pentru topping:
- 1 ou mare
- 150g mozzarella Gourmet Delaco
Preparare
Amestecați împreună apa și zahărul într-un bol mare. Presărați drojdia uniform și lăsați să stea aproximativ 5 minute.
Amestecați oul, untul și sarea în drojdia dizolvată. Apoi presarăți făina și frământați aluatul timp de 10 minute, până când acesta se dezlipește de pe suprafața pe care ați frământat. Acesta ar trebui să fie neted, moale și elastic.
Formați aluatul într-o bilă și puneți-l într-un bol acoperit cu un prosop curat așezându-l într-o zonă caldă până când aluatul și-a dublat dimensiunea, aproximativ 1 oră.
Preîncălziți cuptorul până la 180˚C . Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Tăiați aluatul în 12 bucăți egale și cu fiecare bucată, modelați covrigeii așa cum doriți. Eu i-am făcut sub forma de colăcei (am răsucit 2 bucăți din aluat și la capete le-am unit).
Cele 6 căni de apă împreună cu soda se aduc la fierbere. O dată pe rând, scufundați covrigei în apă clocotită timp de aproximativ 30 de secunde, apoi așezați-i cu grijă în tavă, pe foaia de copt.
Ungeți covrigeii cu ou bătut și presărați din plin cașcavalul răzuit. Coaceți covrigeii timp de 18 până la 22 de minute sau până când sunt aurii.