ECLERE APERITIV
CU MOZZARELLA
Eclere aperitiv cu mozzarella, choux-uri aperitiv sau o rețetă de gogoși mici, pufoase cu mozzarella, nici nu știu exact cum să le numesc.
Ingrediente
- 250ml apă
- 75ml ulei
- 1/2 linguriță sare
- piper
- 160g făină
- 4 ouă
- 175g mozzarella
- 1 lingură parmezan ras
Preparare
Pune într-o oală apa, uleiul, sarea și pune oala pe foc. Când apa dă în clocot adaugă toată făina deodată și amestecă cu o lingură de lemn până aluatul devine omogen. Mai amestecă și lasă oala pe foc 1-2 minute.
Lasă aluatul să se răcească. Când acesta este aproape rece pune-l într-un castron și adaugă câte un ou și amestecă cu mixerul cu paletele pentru aluat. Când oul este perfect incorporat în aluat adaugă următorul ou.
Condimentează cu piper și adaugă mozzarella rasă.
Cu o lingură sau un poș pune mici grămăjoare de aluat în tavă pe hârtie de copt. Lasă spațiu între ele. Presară parmezan ras deasupra.
Coace choux-urile la 210°C timp de 10-12 minute și apoi încă 10 -15 minute la 190°C, până se rumenesc (foarte important este să nu deschizi cuptorul în primele 10-15 minute).