FRENCH TOAST
CU SCORȚIȘOARĂ
ȘI NUCȘOARĂ
Ingrediente
- 6 felii de pâine cu maia
- 4 ouă
- 140 g brânză pufoasă cu smântână Delaco
- 150ml lapte
- 2 lingurițe sirop de arțar (plus extra pentru servit)
- o linguriță de esență de vanilie
- 70g zahăr brun
- o linguriță de scorțișoară
- ½ linguriță de nucșoară proaspăt răzuită
- fructe proaspete
- 50-70 g unt
Preparare
Bateți bine cu un tel ouăle cu zahărul brun, adăugați esența de vanilie, laptele, siropul de arțar și bateți în continuare cu telul. Adăugați nucșoara și scorțișoara și omogenizați. Tăiați potrivit feliile de pâine, nici prea groase, nici prea subțiri. Încingeți bine o tigaie, înmuiați feliile de pâine în amestecul de ouă și laptele, lăsați-le acolo câteva secunde, întoarceți-le și pe partea cealaltă, apoi scoateți-le pe o farfurie, puneți untul în tigaie, lăsați-l să se topească, apoi puneți câte 2-3 felii sau câte au loc în tigaie.
Lăsați-le să se prăjească până ce devin aurii, în jur de 30 de secunde pe fiecare parte sau mai mult, dar cel mai bine ar fi să le verificați după 30 de secunde, apoi le mai prăjiți pe partea cealaltă încă 30 de secunde și le așezați pe o farfurie, peste șervețele de hârtie. Serviți cu brânză pufoasă, sirop de arțar și multe fructe proaspete, mai puteți adăuga și fulgi de migdale rumeniți. Enjoy!