FRITTATA CU
MOZZARELLA
ȘI LEGUME
Frittata cu mozzarella și legume este genul acela de rețetă care te salvează oricând ai o săptămână mai încărcată și nu apuci să pregătești micul dejun dimineața, dar este și o idee bună de luat la pachet pentru prânzul de la școală sau job.
Ingrediente
- 150g mozzarella gourmet Delaco
- 8 ouă
- 100ml lapte de vacă
- 1 ardei kapia sau gras tăiat în cubulețe
- 3 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
- 10 ciuperci tăiate felii
- sare și piper după gust
- 1 lingură de ulei sau puțină apă pentru călit
Preparare
Pune legumele tăiate într-o tigaie și călește-le la foc mic timp de 3-5 minute, cât să devină moi. Amestecă constant cu o spatulă din silicon sau lingură de lemn.
După ce s-au călit lasă-le deoparte 10-15 minute să se răcească.
Bate într-un bol ouăle împreună cu laptele și condimentele. După ce s-au răcit un pic legumele călite, adaugă-le în bol peste ouă.
Rade mozzarella și adaugă 100 gr. în bol, apoi amestecă totul cu o lingură.
Unge o tavă cu puțin ulei de măsline, apoi toarnă compoziția în tavă. Deasupra adaugă și restul de 50 gr. mozzarella rasă.
Am folosit o tavă pătrată de 25x20 cm., însă poți să folosești și o tavă rotundă pentru tort sau una de tartă.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute, până când vezi că s-a rumenit frumos deasupra.
Lasă să se răcească complet, apoi taie în bucăți potrivite și servește frittatta cu mozzarella și legume alături de legume proaspete, o salată, felii de pâine, mezeluri la alegere sau extra brânzeturi.