Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt broswer.

GAZPACHO CU
TELEMEA CUBURI

Gazpacho este o supă de origine spaniolă, proaspătă, hrănitoare, plină de vitamine și deosebit de răcoritoare. Numai bună pentru un meniu de vară.

Ingrediente

- roșii proaspete = 1 kg ( taite în 4 )
- usturoi = 3 căței
- ceapă = ½ buc ( tăiată în 2 )
- ardei gras roșu = 1 buc ( fără semințe, tăiat în bucăți mari )
- castravete = 1 buc ( mediu, curățat de coajă și fără semințe, tăiat în bucăți mari )
- oțet din vin roșu = 3 linguri
- ulei de măsline = 200ml
- sare neiodată = 1 lingură ( rasă sau după gust )
- piper proaspăt măcinat = după gust ( opțional )
- pâine albă toast = 2 felii ( doar miezul, fără coajă )
- Telema de vacă în saramură Delaco = 200g ( tăiată în cuburi )
- busuioc proaspăt = câteva frunzulițe

Preparare

1. Am înmuiat întâi feliile de pâine în puțină apă și le-am stors foarte bine.
2. Am pus apoi toate ingredientele în blender, cu excepția brânzei și a busuiocului. Am pulsat câteva secunde, la mare viteză, până când am obținut o textură super fină.
3. Am potrivit gustul de sare și piper și am pus la frigider pentru cel puțin 1 oră, înainte de a servi.
4. Am servit supa rece, cu câteva cuburi de brânză telemea și busuioc proaspăt.
5. O adevărată explozie de arome, gust și prospețime!