Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

MILLEFEUILLE
DOVLECEL
ȘI VÂNĂTĂ,
CU TELEMEA
DE OAIE

E momentul ca telemeaua să devină un ingredient internațional, așa că am luat o rețetă franțuzească și i-am dat un twist neaoș, cu telemea de oaie Delaco pentru extra-gust!

Ingrediente

Millefeuille:
- 200 g telemea de oaie Delaco
- 1 bucată dovlecel
- 1 bucată vânătă
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 10 g busuioc proaspăt
- 10 g oregano proaspăt
- făină (pentru dovlecelul și vânăta pane)

Sos Marinara:
- 1 bucată morcov
- 1 bucată ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 1 l sos de roșii

Preparare

Sos Marinara:
Se sotează morcovul, ceapa și usturoiul, tăiate mărunt, în ulei de măsline, peste care se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert.

Millefeuille:
Se taie dovlecelul și vânăta în felii, se dau prin făină, după care se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc. Se scot din ulei și se lasă la scurs.

Într-un vas termorezistent se face un pat din sos Marinara și telemea, peste care se așează feliile de dovlecel și vânătă, în straturi, repetând procedura până la terminarea ingredientelor.

Se introduce la cuptor pentru 10 minute la 100 grade Celsius.

Preparatul se servește cald. Se asezonează cu sare și piper dupa gust, cu busuioc și oregano proaspăt mărunțit.