Logodelaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

MINI PAVLOVA
CU CIREȘE

Cine spune că fără lactoză înseamnă compromis? Iată un desert rafinat și elegant, care cu siguranță va fi atracția oricărei petreceri. Încearc-o cu încredere, e deja testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și Zâmbete.

Ingrediente

- Bezeaua
- 3 albușuri la temperatura camerei
- 165g zahăr fin
- 1 linguriță amidon de porumb
- ½ lingură oțet
- ½ linguriță vanilie
- 1 linguriță cacao (opțional)
- Cremă
- 350g brânză pufoasă fără lactoză
- 3 linguri miere de salcâm
- 3 lingurițe zeamă de lămâie
- 70g ciocolată neagră
- Topping-ul
- 350g cireșe sau fructe de pădure
- 4 linguri zahăr brut
- 4 linguri vin rosu
- 2 linguri Aperol (opțional)
- Decor
- 50g ciocolată neagră
- 50g cireșe

Preparare

Mixează întâi albușurile la viteză mare până când obții o spumă tare, care nu cada de pe tel, și adaugă apoi zahărul treptat, mixând bine după fiecare adăugire. Când obții o spuma tare, aerată și lucioasă, micșorează viteza la mic spre mediu si încorporează amidonul, oțetul și vanilia.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formează 6 cuiburi din bezea, lăsând un spațiu gol în centrul fiecăruia, și intercalate câteva bezele micuțe pentru decor. Pudrează câteva bezele cu puțină cacao și apoi suflă deasupra lor pentru a obține o culoare ușor blurată. Coace bezelele în cuptorul preâncălzit la 110g C pentru 1h și 30m, după care oprește focul și lasă-le să se răcească complet, fără să deschizi ușa cuptorului.

Pune brânza în 2 vase separate, în cantități egale și amestecă-le cu câte 1 lingură și jumătate de miere și câte 1 linguriță și jumătate de zeamă de lămâie. Rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o pe bain marie. După ce s-a răcit ciocolata încorporeaz-o într-una din cele 2 creme de brânză, amestecând energic. Vei obține astfel 2 creme: una albă și una neagră.

Într-un vas cu fund dublu, pune cireșele sau fructele alese de tine, zahărul, vinul și 2 linguri de Aperol. Gătește la foc mediu, amestecând constant, timp de 6-7 minute, până când lichidul se leagă și se îngroașă puțin. Asamblează desertul și suprapune 2 cuiburi de bezea - în primul cuib pune puțin topping, apoi câte 1 lingură din fiecare cremă și acoperă cu cel de-al doilea cuib de bezea, în care pui câte 1 lingură din cele 2 creme. Decorează cu topping de cireșe/fructe, ciocolată neagră rasă, câteva bezele micuțe sfărâmate și cireșe/fructe proaspete.