MINI PAVLOVA
CU CIREȘE
Cine spune că fără lactoză înseamnă compromis? Iată un desert rafinat și elegant, care cu siguranță va fi atracția oricărei petreceri. Încearc-o cu încredere, e deja testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și Zâmbete.
Ingrediente
- Bezeaua
- 3 albușuri la temperatura camerei
- 165g zahăr fin
- 1 linguriță amidon de porumb
- ½ lingură oțet
- ½ linguriță vanilie
- 1 linguriță cacao (opțional)
- Cremă
- 350g brânză pufoasă fără lactoză
- 3 linguri miere de salcâm
- 3 lingurițe zeamă de lămâie
- 70g ciocolată neagră
- Topping-ul
- 350g cireșe sau fructe de pădure
- 4 linguri zahăr brut
- 4 linguri vin rosu
- 2 linguri Aperol (opțional)
- Decor
- 50g ciocolată neagră
- 50g cireșe
Preparare
Mixează întâi albușurile la viteză mare până când obții o spumă tare, care nu cada de pe tel, și adaugă apoi zahărul treptat, mixând bine după fiecare adăugire. Când obții o spuma tare, aerată și lucioasă, micșorează viteza la mic spre mediu si încorporează amidonul, oțetul și vanilia.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formează 6 cuiburi din bezea, lăsând un spațiu gol în centrul fiecăruia, și intercalate câteva bezele micuțe pentru decor. Pudrează câteva bezele cu puțină cacao și apoi suflă deasupra lor pentru a obține o culoare ușor blurată. Coace bezelele în cuptorul preâncălzit la 110g C pentru 1h și 30m, după care oprește focul și lasă-le să se răcească complet, fără să deschizi ușa cuptorului.
Pune brânza în 2 vase separate, în cantități egale și amestecă-le cu câte 1 lingură și jumătate de miere și câte 1 linguriță și jumătate de zeamă de lămâie. Rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o pe bain marie. După ce s-a răcit ciocolata încorporeaz-o într-una din cele 2 creme de brânză, amestecând energic. Vei obține astfel 2 creme: una albă și una neagră.
Într-un vas cu fund dublu, pune cireșele sau fructele alese de tine, zahărul, vinul și 2 linguri de Aperol. Gătește la foc mediu, amestecând constant, timp de 6-7 minute, până când lichidul se leagă și se îngroașă puțin. Asamblează desertul și suprapune 2 cuiburi de bezea - în primul cuib pune puțin topping, apoi câte 1 lingură din fiecare cremă și acoperă cu cel de-al doilea cuib de bezea, în care pui câte 1 lingură din cele 2 creme. Decorează cu topping de cireșe/fructe, ciocolată neagră rasă, câteva bezele micuțe sfărâmate și cireșe/fructe proaspete.