Logodelaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

MINI
GALETTE
CU TELEMEA
DE CAPRĂ

Telemeaua nu se sfiește să facă parte din bucătăria internațională. Ce dacă vorbim de o rețetă franțuzească? Mini Galettele cu pere și telemea de capră o să-ți deschidă pofta pentru tot felul de alte rețete reinterpretate!

Ingrediente

Aluat mini galette cu pere (compoziție pentru 4 mini galette cu pere):
- 160 g făină 000
- o lingură de zahăr
- un praf de sare
- 3 lingurițe de iaurt grecesc
- 80g unt gras rece
- o lingură de apă

Umplutură mini galette cu pere:
- 2 pere
- 200g telemea de capră Delaco
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri de zahăr
- 30g migdale
- o linguriță esență de vanilie
- zeama de la jumătate de lămâie
- un ou și o linguriță de lapte pentru egg wash
- o linguriță fulgi de migdale opțional

Preparare

Pentru aluatul de mini galette cu pere amestecați într-un bol făina cu zahărul, tăiați untul cubulețe și fărâmițați-l în aluat cu degetele până ce veți obține un aluat umed, precum nisipul. Adăugați apoi iaurtul și amestecați cu o furculiță, puneți și lingura de apă și amestecați, apoi faceți o bilă din aluat, nu e nevoie să frământați aluatul, apalatizați bila de aluat, înfășurați-o în folie alimentară și dați la frigider pentru cel puțin o oră. Între timp faceți umplutura de brânză, fărâmițați brânza într-un bol, adăugați gălbenușurile și zahărul și omogenizați cu o spatulă, adăugați apoi esența de vanilie și migdalele mărunțite fin și omogenizați. Tăiați perele în jumătate, curățați partea tare din mijloc cu semințele. Crestați felii subțiri jumătățile de pară, eu am păstrat și codița. Scoateți aluatul din frigider, lăsați-l câteva minute la temperatura camerei, apoi întindeți-l pe blatul de lucru pudrat cu făină. Cu ajutorul unui castron cu diametrul de 7-10cm decupați formele de mini galette, important e să aibă o formă suficient de mare astfel încât să încapă în ele jumătățile de pară și umplutura și să mai rămână un pic de loc și pentru margini.

Puneți câte o lingură din umplutura de brânză în mijlocul fiecărei mini galette și nivelați, apoi puneți jumătățile de pară deasupra și împăturiți marginile în jurul perelor astfel încât să obțineți acea formă simpatică, rustică, de galette. Din restul de aluat rămas am decupat și câteva frunzulițe :) Ungeți perele cu zeama de lămâie (ca să nu oxideze), puneți mini galette în congelator pentru 10-15 minute și preîncălziți cuptorul la 200 °C. După ce ați scos mini galette cu pere din congelator ungeți partea de aluat cu oul bătut cu laptele și presărați fulgii de migdale. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute sau până ce ați obținut o culoare frumoasă aurie.