Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

PANZANELLA
CU MOZZARELLA
FRESCA

Ingrediente

- 250g roșii cherry multicolore
- ½ linguriță de sare
- 125 g mozzarella fresca
- 5 linguri de ulei de măsline (dintre care 2-3 linguri pentru feliile de pâine coaptă)
- o ceapă roșie mică
- 2 felii de pâine cu maia
- ½ linguriță busuioc uscat
- ½ linguriță oregano uscat
- 2 lingurițe de capere
- un vârf de linguriță muștar de Dijon
- 5 frunze de busuioc proaspăt
- ½ linguriță oțet de gutui (sau alt tip de oțet)
- o linguriță de miere

Preparare

Pentru început, tăiați roșiile cherry în jumătăți, presărați sarea peste ele și lăsați-le într-un bol până ce vă ocupați de restul ingredientelor.

Preîncălziți cuptorul la 200 °C, ungeți feliile de pâine cu ulei de măsline pe ambele părți, presărați oregano și busuioc uscat și coaceți pâinea timp de 15 minute sau până ce devine aurie. Tăiați ceapa solzișori, scurgeți roșiile, amestecați-le cu mozzarella ruptă bucățele, cu caperele și busuiocul proaspăt.

Pentru dressing, amestecați zeama rămasă de la roșii cu 2-3 linguri ulei de măsline, muștarul de dijon, oțetul și mierea, gustați și potriviți aromele după plac. Rupeți, apoi, pâinea în bucățele mici, adăugați-le în salată, turnați dressing-ul și savurați această salată perfectă de vară.