PIZZA
RAPIDĂ CU
SPARANGHEL
Italia se simte ca acasă la tine în bucătărie! Încearcă această rețetă de pizza rapidă, ornată cu brânză de oaie și sparanghel și te vei convinge că nu e imposibil să aduci savoarea italienească la tine pe masă.
Ingrediente
- 300 g făină de tip 550 (dar puteți folosi și făină 000)
- 200 ml apă călduță
- ½ linguriță de sare
- 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
- un plic de drojdie uscată (7g)
- o legătură mică de sparanghel
- coajă de la o lămâie
- 2-3 linguri de pesto (sau alt sos pentru pizza care vă place)
- 200g telemea de oaie Delaco
- 150 g mozzarella Delaco
Pentru restul topping-urilor puteți alege salată, mazăre sau roșii uscate.
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 230 °C. Puneți într-un bol făina, apa, drojdia, sarea și uleiul de măsline, amestecați cu o lingură de lemn până ce aluatul se leagă. Transferați aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, frământați timp de aproximativ 5 minute până ce aluatul devine elastic. Împărțiți aluatul în două și întindeți-l cu sucitorul, dați-i forma dorită, rotundă, ovală sau dreptunghiulară.
Distribuiți sosul de roșii sau sosul pesto peste pizza, puneți mozzaella tăiată rondele, apoi brânza de oaie și sparanghelul. Ungeți sparanghelul cu un strop de ulei de măsline și radeți coaja de lămâie peste. Coaceți preț de 20 de minute sau până ce aluatul a devenit rumen, adăugați topping-urile fresh preferate. Enjoy!