RULOURI CU LEURDĂ ȘI MOZZARELLA - Delaco

Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt broswer.

RULOURI CU
LEURDĂ ȘI
MOZZARELLA

Ingrediente

Aluat dospit:
- 500g făină 000
- 20g drojdie
- 1 ou
- 250ml lapte cald
- 1 lingură zahăr
- 30ml ulei
- un praf de sare

Pesto de leurdă cu spanac:
- 25g leurdă(1/2 legătură)
- 75g spanac proaspăt
- 50g nuci
- 3 linguri de parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- un praf de sare
- 150g mozzarella gourmet Delaco
- un gălbenuș pentru uns
- 1-2 linguri lapte rece

Preparare

Cum pregătim pesto de leurdă cu spanac?
Frunzele de spanac și leurdă se pun într-un chopper, se adaugă nucile, parmezanul ras, uleiul de măsline, sarea și se mixează până se obține o pastă omogenă destul de fermă.

Cum pregătim aluatul dospit pentru rulouri?
Făina cernută se pune într-un castron și se amestecă cu sarea.

Se adaugă drojdia dizolvată cu zahărul, oul bătut și laptele călduț.

Se acoperă vasul cu o folie alimentară și se lasă la crescut până își dublează volumul.

Se frământă până ce aluatul devine omogen adăugând uleiul puțin câte puțin.

Cum pregătim rulourile?
Aluatul crescut se întinde în foaie dreptunghiulară, se unge toată suprafață cu un strat uniform de pesto cu leurdă și spanac peste care se pune un strat de mozzarella rasă.

Se rulează și se porționează în bucăți egale de 6-7cm. Rulourile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut cam 20 min.

După ce au crescut, se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte rece și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade°C pentru 30 min.

Sunt moi, pufoase, cu un gust deosebit dat de leurdă, spanac și combinația de brânzeturi. Sunt delicioase atât calde cât și reci.