Logodelaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

SALATĂ DE
PRIMĂVARĂ
CU BRÂNZĂ
ȘI FRUCTE

Sezonul salatelor poate să fie tot anul! Important e să ai ingredientele potrivite și cheful pentru o rețetă simplă, rapidă și gustoasă!

Ingrediente

- 100g salată (una dintre cele mai potrivite fruze pentru genul acesta de salată mi se par cele de baby spanac, dar la fel de bine potrivește rucola, valeriana sau mangold, sau toate împreună)
- 100-150g telemea de capră Delaco
- 4-5 căpșuni
- 50g afine sau coacăze roșii
- 50g nuci pecan, caju, migdale sau nuci românești
- 2 felii de pâine cu maia
- 2 linguri ulei de măsline

Dressing cu miere și lavandă pentru salata de primavara:
- 2-3 lingurițe ulei de măsline extravirgin
- o linguriță de miere
- o linguriță zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță lavandă uscată comestibilă pisată

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți feliile de pâine cu uleiul de măsline și lăsați-le în cuptor pentru 5-6 minute. Între timp mărunțiți brânza de capra, puneți-o pe feliile de pâine și mai dați la cuptor pentru încă 4-5 minute până ce brânza se rumenește un pic. După ce ați scos din cuptor puteți presăra niște fulgi de chilli și niște cimbru proaspăt. Amestecați toate ingredientele pentru dressing-ul de miere și lavandă, mi se pare una dintre cele mai faine combinații.

Restul ingredientelor pentru salată puneți-le într-un bol, amestecați-le cu dressing-ul delicios de miere și lavandă și serviți cu toast-ul cald cu brânză de capră, este o idee de brunch minunată și super ușor de făcut. Puteți să încercați toast-ul și cu niște pesto de busuioc. Enjoy!