Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt browser.

TAGLIOLINI
ALLA
CHITARRA

Ultima rețetă lejeră de vară, însă nu cea din urmă, e inspirată din bucătăria italienească. Îți propunem o masă cu paste taglliolini, zucchini, usturoi și ceapă verde combinate cu telemea de vacă pentru un extra-gust de vară. S-aveți poftă!

Ingrediente

- 120 g paste tagliolini
- 1 bucată ceapă verde
- 1 bucată usturoi verde
- 1 bucată zucchini
- sare
- 20 ml ulei măsline
- 20 g unt
- 20 g nuci
- 100 gr telemea de vacă Delaco
- lapte

Preparare

Paste:
Se taie bucata de zucchini în cubulețe, se taie ceapa și usturoiul verde, apoi într-o tigaie, se călesc în ulei de măsline amestecat cu puțin unt. După ce s-au călit, se adaugă apă până sunt acoperite complet. Se lasă la fiert până legumele s-au înmuiat, apoi se pun în blender, obținându-se astfel sosul pentru paste. Se condimentează cu sare, după gust.

Între timp, se pun pastele la fiert în apă cu puțină sare. Sosul rezultat mai sus se pune din nou în tigaie, se pun apoi pastele fierte peste sos și se trag câteva minute la tigaie.

Cremă din telemea de vacă:
Se zdrobește telemeaua, se adaugă lapte în funcție de cât de densă dorim să facem crema. Se dau amândouă ingredinetele prin blender, pentru a obține o cremă fină.

Servire:
Peste paste se pun cateva nuci mărunțite și crema de brânză. Se servesc calde.