TELEMEA
LA CUPTOR
ÎN STIL
GRECESC
Când îți este dor de vacanța, de mare si de Grecia însorită, încearcă această rețeta aromată. Telemea cremoasă, roșii dulci, ulei de masline și ierburi aromate – acestea sunt ingredientele pentru unul dintre cele mai îndrăgite aperitive grecești.
Ingrediente
- 220g Telemea de vacă în saramură
- 300g roșii cherry (10 buc, tăiate rondele)
- 70g măsline fără sâmburi (tocate)
- 3 caței usturoi (zdrobiți, în coajă)
- 3 pumni cimbru proaspăt
- 2 ramuri rozmarin proaspăt
- 1 linguriță oregano uscat
- ¼ linguriță fulgi de chilli
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 6 linguri ulei de măsline
Preparare
În trei forme din ceramică, pune câte 1 lingură de ulei de măsline. Așează întâi câte o mână de frunzulițe de cimbru, pune apoi 3-4 felii de roșii cherry, câteva măsline, un cațel de usturoi si condimentează după gust cu sare și piper. Taie bucata de brânză telemea în 3 felii și așează câte una în fiecare formă. Pune puțin ulei de măsline peste bucata de brânză, piper și câțiva fulgi de chilli. La final pune o felie de roșie, oregano și un strop de ulei. Bagă formele în cuptorul preâncălzit la 180g, pe nivelul din mijloc pentru 20 de minute.
Când sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcorească. Se servesc cel mai bine merg alături de câteva felii de baghetă crocantă și un pahar cu vin alb.
Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete.