VINETE LA CUPTOR CU MOZZARELLA ȘI PARMEZAN - Delaco

Logo



delaco.ro NU mai poate fi accesat cu aceasta versiune de internet explorer.
Te rugam sa actualizezi cu o versiune mai noua sau sa incerci cu alt broswer.

VINETE LA
CUPTOR CU
MOZZARELLA
ȘI PARMEZAN

În câteva minute și cu efort minim, obții o cină ușoară și savuroasă, ideală pentru serile de vară.

Ingrediente

- 2 vinete
- 1 ceapă
- 3 căței usturoi
- 250g roșii cherry
- 3 lingurițe bulion de roșii
- 5-10g busuioc proaspăt
- 8 linguri ulei de masline
- sare, piper proaspăt măcinat
- 20g parmezan ras
- 125g Mozzarella fresca minis

Preparare

Taie vinetele pe lungime și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestează cu un cuțit suprafața fiecăreia, astfel încât să se pătrundă mai ușor, asezonează cu sare și piper și punes pe fiecare câte o lingură cu ulei de măsline. Bagă tava în cuptorul preâncălzit la 180g C pentru 30-35 minute, până când vinetele s-au gătit suficient și s-au înmuiat.

În timp ce vinetele sunt la cuptor, pregătește sosul de roșii; într-o tigaie bine incinsă pune 2 linguri de ulei de măsline, ceapa și usturoiul și lasă aproximativ 3-4 minute. Adaugă apoi roșiile și bulionul, sare și piper și gătește timp de 15 minute, până când roșiile s-au înmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent; cu 5 minute înainte de final, adaugă și 4 linguri de parmezan ras. Oprește focul și amestecă busuiocul tocat.

După ce vinetele s-au înmuiat în cuptor pune deasupra câte 3 linguri de sos, presară parmezan după gust și lasă-le la cuptor pentru încă 5-10 minute. Așează apoi, pe fiecare vânătă câte 3-4 biluțe de mozzarella fresca și bagă din nou la cuptor până când mozzarella se topește frumos și apetisant
Un adevărat deliciu!

Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete.